Β. Κορκίδης: Στο -7% οι απώλειες στον τζίρο της πασχαλινής αγοράς

Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 16:16
UPD:20:20
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

O πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης (φωτογραφία αρχείου).

Οι απώλειες στον τζίρο της πασχαλινής αγοράς υπολογίζονται σε -7%, ανέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κορκίδης έκανε λόγο για περίπου 180 εκατ. ευρώ λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι, κατά την πασχαλινή περίοδο.

Εξάλλου, ο κ. Κορκίδης σε δήλωσή του τονίζει ότι δεν δημιούργει ιδιαίτερες προσδοκίες στο λιανικό εμπόριο το μικρό διάστημα των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων από τις 4 έως τις 10 Μαΐου.

Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ότι «οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης της αγοραστικής κίνησης στην ελληνική αγορά μεταφέρονται εκ νέου για την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Ιούνιο και στηρίζονται στην "εισαγώμενη" κατανάλωση, η οποία όμως υφίσταται μόνο στους καλοκαιρινούς προορισμούς και τις τουριστικές περιοχές».

Ο ίδιος σχολιάζει ότι η άποψη σχετικά με τις μικρές προσδοκίες από την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο οφείλεται στη συνηθισμένη για την εποχή καταναλωτική κόπωση λόγω των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων και των μαθητικών εξετάσεων ενώ επιπλέον, «αναμένεται ότι οι αντιδράσεις τόσο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου, όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό στην ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαΐου, θα έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στη συνολική λειτουργία της αγοράς».

Ακόμη αναφέρει ότι «η αγορά πληρώνει καθημερινά, ακριβά το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης, αφού το διαθέσιμο εισόδημα και το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών από τις αρχές του έτους μειώνονται συνεχώς και η καταναλωτική δαπάνη υποχωρεί με ρυθμό -1,5% το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα