Μεξικό: Συρρίκνωση της βιομηχανικής ανάπτυξης τον Μάϊο

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 09:38

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ τον Μάϊο η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής του Μεξικό, στο 3%, εξ αιτίας της μείωσης που σημειώθηκε στην αντίστοιχη των ΗΠΑ.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, και χαμηλότερα της πρόβλεψης του 3,4%, των 14 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, μετά την άνοδό της κατά 5,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η παραγωγή, αυξήθηκε 1,6% τον μήνα, κατά μέσον όρο, φέτος, λιγότερο του μέσου όρου αύξησης 4,3% το τελευταίο πεντάμηνο του 2004.

Οικονομολόγοι αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη του Μεξικό φέτος. Κατά μέσον όρο, 35 οικονομολόγοι σε έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, προέβλεψαν ότι η ανάπτυξη θα έχει ρυθμό 3,57% τον Ιούνιο από 3,88% τον Μάρτιο. Το Μεξικό, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,4% το 2004, τον ταχύτερο, μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Η ανάπτυξη της βιομηχανικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, που αγοράζει περίπου του 85% των εξαγωγών του Μεξικό, υποχώρησε στο 3,4% τον Απρίλιο και τον Μάϊο, από τον μηνιαίο μέσον όρο του 4,6% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Federal Reserve.

«H Delphi Corp., η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής μερών αυτοκινήτων στον κόσμο, ένοιωσε τη συρρίκνωση στο Μεξικό», ανέφερε ο εκπρόσωπός της, Michael Hissam. Συνολικά η απασχόληση στη Delphi, μειώθηκε κατά περίπου 2.500 εργαζομένους φέτος, στους 66.000 ανθρώπους, συμπλήρωσε ο ίδιος. Η εταιρεία, απασχόλησε περισσότερους από 80.000 εργαζομένους στο Μεξικό τον Ιούλιο του 2000.

Η ανεργία στο Μεξικό, αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάϊο, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τουλάχιστον 18 χρόνια. Ο δείκτης αυξήθηκε στο 4,29% από 4,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση για την απασχόληση στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα