Αποχωρεί από το «τιμόνι» της Interamerican o Γ. Κωτσάλος

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 14:32
UPD:14:38

Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Interamerican αναμένεται να αποχωρήσει το β’ εξάμηνο του 2016, ο Γιώργος Κωτσάλος.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη» του προς το πρόσωπό του, τονίζει ότι «κατηύθυνε με επιτυχία τις ελληνικές ασφαλιστικές δραστηριότητες της ACHMEA» και ενίσχυσε τη θέση της ως πρωτοπόρου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στις απευθείας ασφαλίσεις.

Ο κ. Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ενώ εξελέγη δύο φορές ως μέλος του Συμβουλίου του Insurance Europe (CEA).

Ως σήμερα παραμένει αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού Συνδέσμου (HeDA), όπως και επίσης, ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο Willem van Duin, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ACHMEA, της ολλανδικής μητρικής εταιρείας της Ιnteramerican, τονίζει τα εξής: «Ο Γιώργος Κώτσαλος είχε σπουδαία αξία για την εταιρεία κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ρόλο του ως ένας εκ των ηγετών των διεθνών δραστηριοτήτων της ACHMEA».

Ο κ. Κώτσαλος, αναφερόμενος στην απόφαση αποχώρησής του, υπογραμμίζει ότι «η Ιnteramerican απετέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική ζωή μου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και θα συνεχίσω και στο μέλλον να έχω στον νου μου την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όποια κι αν είναι η δραστηριοποίησή μου μετά την παράδοση της σκυτάλης εκ μέρους μου».

Το διοικητικό συμβούλιο της Ιnteramerican πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα