Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 10:59
UPD:11:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταθεροποιητικά εκκίνησε στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις τελευταίες εξελίξεις στο «δράμα» της διαπραγμάτευσης.

Αυτή τη στιγμή (10.57), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 584,19 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει πτώση κατά 0,20% στις 161,83 μονάδες. Ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα - και συγκεκριμένα στα 2,81 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών, 15 ενισχύονται, 13 υποχωρούν και τέσσερις διατηρούνται αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει ήπια άνοδο κατά 1,06% στις 35,40 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,20%, η Εθνική Τράπεζα κατά 1,86% και η Eurobank κατά 1,88%. Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει αμετάβλητη στα 2,00 ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Μυτιληναίου διολισθαίνει κατά 1,70% και της Coca-Cola HBC κατά 1,40%. Πτώση της τάξης του 1% εμφανίζει και η Μotor Oil. Στον αντίποδα, η Aegean ενισχύεται κατά 1,23% ενώ κοντά στο 1% διαμορφώνεται η άνοδος για Folli-Follie και Grivalia Properties.

Στα της διαπραγμάτευσης, νομικά προβλήματα στον μηχανισμό εφαρμογής των έκτακτων προληπτικών μέτρων «βλέπει» ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR. «Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης» τόνισε και παραδέχθηκε ότι «νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο».

Όσον αφορά την ακύρωση του σημερινού Eurogroup, επισήμανε ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο, προκειμένου να διερευνήσουμε τις πιθανότητες της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους». Ο πρόεδρος του Eurogroup στη συνέχεια, επανέλαβε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και εκτίμησε ότι αυτή θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Την ίδια ώρα, διπλωματία μέσω τηλεφώνου ασκείται στην παρούσα φάση στο τρίγωνο Αθήνας - Βερολίνου - Βρυξελλών, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφωνίες για τον έκτακτο μηχανισμό λήψης των υπό αίρεση μέτρων, ύψους 3,6 δισ., και να συγκληθεί το Eurogroup, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ με τον τελευταίο να του λέει ότι θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Γερούν Ντέισελμπλουμ (χθες) και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (σήμερα το πρωί), ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, αναμένεται σήμερα και νέα τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα