Σύσταση επιτροπής για το μισθολόγιο των δ/υ

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 18:11

Αρχισαν σήερα οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με την ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (δ/υ). Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου υπέβαλε αίτημα να δεσμευθεί η κυβέρνηση για κατώτατο βασικό μισθό 1.200 ευρώ.

Οι δύο πλευρές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα τέλη Αυγούστου, όταν επιτροπή που θα συστήσουν τα δύο υπουργεία, μετά την άρνηση της ΑΔΕΔΥ να συμμετάσχει σε αυτήν, θα ολοκληρώσει το έργο της, που είναι ο προσδιορισμός της σημερινής κατάστασης στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι το 2006 θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου -με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων και την ένταξή τους στο βασικό μισθό-, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπολογιστεί το ακριβές κόστος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να διαμορφωθεί στα 1.200 ευρώ. «Δεν μπορούμε» παρατήρησε, «να συζητούμε για τα ρετιρέ όταν δεν ξέρουμε για το ισόγειο».

Τέλος, διάσταση απόψεων υπήρξε στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για τα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς ο κ. Παπασπύρος ζήτησε να εφαρμοστεί στο δημόσιο ότι και στο ΙΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα