STMicro: Ζήτησε από τη Hynix, έναρξη στρατηγικών διαπραγματεύσεων

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 10:03

ΤΗΝ Hynix Semiconductor Inc., πλησίασε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, για στρατηγικές συζητήσεις στον τομέα των memory chip, σύμφωνα με την Νοτιο-Κορεατική εταιρεία.

Οι μετοχές της Hynix, η οποία τελεί υπό πώληση από τους πιστωτές της, σημείωσαν άνοδο 9,3% στη Σεούλ, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Korea Economic Daily», ότι η STMicroelectronics, προσέφερε μέρος του εξοπλισμού της παραγωγής της, για την απόκτηση μεριδίου στην Hynix.

Ο εκπρόσωπος της Hynix, Park Hyun, είπε, ότι οι συζητήσεις δεν έχουν αρχίσει και αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Οι πιστωτές δεν έχουν λάβει κάποια προσφορά από την STMicro, είπε με τη σειρά του ο Lee Nahm Yon, εκπρόσωπος της κύριας δανείστριας της Hynix, Korea Exchange Bank. Η εκπρόσωπος της STMicro, Joanne Tan στη Σιγκαπούρη, δεν απάντησε αμέσως στις τηλεφωνικές κλήσεις, που δέχθηκε από το Bloomberg News για να σχολιάσει το θέμα.

Οι πιστωτές της Hynix, που διοχέτευσαν στην εταιρεία 4,8 τρισ. γιέν (4,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), από το 2001 έως το 2002, σύμφωνα με ανακοίνωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και σχεδιάζουν να πουλήσουν μερίδιο 24% στην εταιρεία φέτος, ενώ δημιούργησαν μία επιτροπή, η οποία θα σχεδιάσει το πώς θα πουληθεί το εναπομείναν μερίδιο ελέγχου.

«Θα δούμε περισσότερες διαπραγματεύσεις για πιθανή εξαγορά της Hynix, επειδή η εταιρεία είναι ελκυστική στην τρέχουσα τιμή», ανέφερε ο Choi Min Jai, ο οποίος διαχειρίζεται 1,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την KTB Asset Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας; «Με τους πιστωτές να επιδιώκουν να πουλήσουν το μερίδιό τους, και άλλοι επίδοξοι αγοραστές, μπορεί να εμφανιστούν».

Οι μετοχές της Hynix, με την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 20 μεγαλυτέρων εταιρειών παραγωγής chip στον κόσμο, φέτος, διαπραγματεύθηκαν στα 21.850 ουόν η μία, κατά 7,4% υψηλότερα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδο 0,9% του δείκτη Kospi, στο Χρηματιστήριο της Σεούλ, στις 11:32' π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα