Saxo Bank: Υποχώρηση ασιατικών μετοχών εν όψει Fed και BoJ

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 11:33
UPD:11:34
REUTERS/TORU HANAI

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν τη Μ. Τρίτη, με πολλούς επενδυτές να παραμένουν αδρανείς εν όψει της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) την Τετάρτη και την αντίστοιχη συνάντηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) την Πέμπτη. Στο γαϊτανάκι των συναντήσεων των κεντρικών τραπεζών αυτής της εβδομάδας συμμετέχει και η Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, την Πέμπτη.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, ωστόσο δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση μέχρι την Τετάρτη. Άλλωστε, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στα επιτόκια, και οι συμμετέχοντες στην αγορά διαβλέπουν μόλις 1 στα 5 πιθανότητα για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, οι ασιατικές αγορές μετοχών έλαβαν τη σκυτάλη από το πτωτικό κλείσιμο των αμερικανικών μετοχών στη Wall Street χθες τη νύχτα, καθώς η αδυναμία του πετρελαίου επηρέασε αρνητικά τις μετοχές ενέργειας.

Το αμερικανικό δολάριο από την πλευρά του, αποδυναμώθηκε έναντι πολλών κύριων νομισμάτων, ενώ εξακολουθεί να είναι ισχυρότερο έναντι των νομισμάτων από τις αναδυόμενες οικονομίες. Το ιαπωνικό γιεν αντίθετα, ενισχύθηκε από δήλωση κρατικού συνταξιοδοτικού ταμείου ότι ενδέχεται να αντισταθμίσει τον κίνδυνο από τη νομισματική έκθεση υπερατλαντικά.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα