Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στα Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 10:41

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά από τα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, στα οποία αναρριχήθηκαν, χθες. Οι μετοχές της Total SA και της BP Plc, οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών, μετά την υποχώρηση των συμβολαίων του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, χθες, στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Amvescap Plc. Η κάτοχος των αμοιβαίων κεφαλαίων Aim, όρισε τον Martin Flanagan, επικεφαλής της ανταγωνίστριας Franklin Resources Inc., για να διαδεχθεί τον απερχόμενο εκτελεστικό διευθυντή, Charles Brady.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 281,09 μονάδες, στις 8:13' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50, σημείωνε απώλειες 0,3%, όπως και ο Euro Stoxx 50. Χθες, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002.

Σήμερα, έκθεση της Federal Reserve, ενδέχεται να δείξει αύξηση 0,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο, στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά των ευρωπαϊκών προϊόντων, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για βιομηχανικά αγαθά. Η Fed, θα ανακοινώσει τη βιομηχανική παραγωγή σήμερα στις 9:15' π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.

Οι μετοχές της BP, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, υποχωρούσαν 1,1%, φθάνοντας στις 618,5 πένες η μία. Οι μετοχές της μεγαλύτερης γαλλικής εταιρείας πετρελαιοειδών, Total SA, σημείωναν απώλειες 1,4%, φθάνοντας στα 204,9 ευρώ η μία.

Το αργό πετρέλαιο, για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε 3,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 28 Ιουνίου. Σήμερα τα συμβόλαια ανέκαμψαν κατά 85 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 58,65 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

Χθες, ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple Computer Inc., η οποία εμφάνισε υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη, μετά την αύξηση των πωλήσεων. Ο Standard & Poor's 500 Index, σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, με όλη την άνοδο να προέρχεται από τις ευρωπαϊκές αγορές που ήταν ανοιχτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα