Sony Ericsson: Μεγαλύτερος ανταγωνισμός, μείωση των κερδών

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 11:35

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό 19%, καθώς αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που ανήκει στη Sony Corp. και την Ericsson AB.

Tα καθαρά κέρδη του venture, της έκτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, που εδρεύει στο Λονδίνο, υποχώρησαν στα 75 εκατ. ευρώ (91 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 89 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις, αυξήθηκα στο 1,61 δισ. ευρώ, από 1,50 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, χάνει μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές της, όπως την Nokia Oyj, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Η Sony Ericsson, σχεδιάζει να αμυνθεί στον ανταγωνισμό με μουσικά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούν το Walkman της Sony και με την παρουσίαση φθηνότερων κινητών στην Κίνα και την Ινδία.

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα 87 εκατ. ευρώ από 113 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν ότι τα προ φόρων κέρδη της θα ανήρχοντο σε 92 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις ύψους 1,52 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές δεν έκαναν προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα