Volkswagen: Παραιτήθηκαν δύο στελέχη-βουλευτές

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 11:58

ΤΗΝ παραίτησή τους υπέβαλαν δύο Γερμανοί, δημόσιοι λειτουργοί, από τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen AG, καθώς κατείχαν θέσεις στο Κάτω Κοινοβούλιο της Σαξωνίας.

Οι δύο άνδρες, παραιτήθηκαν οικειοθελώς, για να μην προκαλέσουν πρόβλημα στην εταιρεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ingolf Viereck και ο Hans-Hermann Wendhausen, και οι δύο μέλη του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, απασχολούντο μερικώς στην Volkswagen από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πολιτικοί, που στο παρελθόν εργαζόντουσαν για την Volkswagen, δέχθηκαν κριτική στην αρχή του έτους, επειδή τα ονόματά τους ήταν στις λίστες της μισθοδοσίας της εταιρείας. Τον Ιανουάριο, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θέτει τέλος στην πολιτική της πληρωμής στελεχών, που εξελέγησαν σε δημόσια θέση.

Ο πρόεδρος του Κάτω Κοινοβουλίου της Σαξωνίας, Juergen Gansaeuer, έχει πει, ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να επιστρέψουν 766.000 ευρώ, που εισέπραξαν από την Volkswagen, αφού υπηρετούσαν στο Κοινοβούλιο πάνω από 10 χρόνια. Οι δύο άνδρες, αρνήθηκαν να το κάνουν, λέγοντας μέσω του δικηγόρου τους, ότι εργάστηκαν για την Volkswagen για αυτό και πληρώθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα