Nτομπρόβσκις: Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 13:43
UPD:15:56
EPA/OLIVIER HOSLET

Βρυξέλλες,

Του Νίκου Μπέλλου

«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και αν όλες οι πλευρές κάνουν μια τελευταία προσπάθεια, τότε θα είμαστε έτοιμοι σύντομα», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Πάντως, αναφορικά με το Εurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι θα γίνει ένα απολογισμός της προόδου που έχει επιτευχθεί - που σημαίνει ότι μάλλον δεν θα έχουμε αποφάσεις στην εν λόγω συνεδρίαση.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος συμμετείχε στις συναντήσεις για την Ελλάδα στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, την περασμένη βδομάδα στην Ουάσιγκτον, στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων επιτεύχθηκε μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα πρέπει τώρα να συμπληρωθεί και να ολοκληρωθεί στην Αθήνα. Η καταρχήν συμφωνία προβλέπει ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με βάση τα στοιχεία και το βασικό σενάριο της Κομισιόν, ενώ θα πρέπει να προβλέψουμε και μέτρα ανάγκης για την περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο του ΔΝΤ.

Τις τελευταίες βδομάδες προχωρήσαμε πολύ με τις ελληνικές αρχές και είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αν όλες οι πλευρές καταβάλλουν μια τελευταία προσπάθεια, τότε θα είμαστε έτομοι σύντομα, είπε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει κατάληξη πριν από το Πάσχα, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Κομισιόν δεν θέτει χρονοδιαγράμματα, γιατί όπως είπε, το είχε κάνει και στο παρελθόν και δεν τηρήθηκαν, όπως το ότι η πρώτη αξιολόγηση που γίνεται τώρα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το περασμένο Φθινόπωρο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα