ΔΕΗ: Στα τέλη του 2016 η λειτουργία του νέου σταθμού στη Ρόδο

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 13:18
UPD:13:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στα τέλη του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, στη Ρόδο, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συνάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη διοίκηση της Επιχείρησης.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ διαβεβαίωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) εκπονεί μελέτες για την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων, που θα αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τις ανεμογεννήτριες, ενώ επιπλέον, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης των διακοπών, λειτουργούν αεριοστρόβιλοι που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.

Τα στελέχη της ΔΕΗ τόνισαν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων για την ενίσχυση του δικτύου της Ρόδου, οι οποίες διασφαλίζουν την οικονομική και αξιόπιστη λειτουργία του. Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι η κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας προχωρά με επιβάρυνση της Επιχείρησης, καθώς δεν ανακτάται πλήρως το επιπλέον κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών - μέρος του οποίου οφείλεται και στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ άλλωστε, σωρευτικά από το 2012 έως το τέλος του 2015, η επιβάρυνση από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρέχει η ΔΕΗ, φθάνει σε 600 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα