Το δημοψήφισμα των Βρετανών «φρενάρει» το αμερικανικό ενδιαφέρον για το LSE

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 22:45
UPD:22:46
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

Το δημοψήφισμα των Βρετανών που θα κρίνει το μέλλον της χώρας εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούσε να συνιστά απειλή για οποιονδήποτε «μνηστήρα» από τις ΗΠΑ που έχει στρέψει το βλέμμα του προς το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου, δεν υπονομεύει όμως τα σχέδια για τη συγχώνευση, ύψους τριάντα δισ. δολαρίων, μεταξύ του Deutsche Boerse και του LSE, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εuro am Sonntag», ο οικονομικός διευθυντής του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, Γκρέγκορ Πότμεγιερ.

Deutsche Boerse και LSE ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού ομίλου στον κόσμο, βάσει εσόδων. Τα σχέδιά τους όμως φαίνεται να έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον από άλλους «παίκτες» για το LSE, όπως τα αμερικανικά χρηματιστήρια ICE και CME.

«Η συγχώνευση είναι απολύτως λογική κίνηση, ανεξαρτήτως του Brexit. Και γι’ αυτό δεν αποτελεί για μας ρίσκο», δήλωσε ο κ. Ποτμεγιερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα. «Θα μπορούσε όμως να εγκυμονεί ρίσκο για τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, που ενδεχομένως θα παρουσιάσουν αντιπροσφορά για το LSE», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ένα Brexit θα σήμαινε απώλεια της ευρωπαϊκής «γέφυρας» για οποιοδήποτε χρηματιστήριο των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα