Σταθερή η τιμή του αργού, καθώς αρχίζει η παραγωγή στο Μεξικό

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 13:37
UPD:13:38

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, καθώς το Μεξικό ετοιμάζεται να αρχίσει πάλι της παραγωγή στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές του εγκαταστάσεις, μετά τον περιορισμό των ανησυχιών, ότι ο τυφώνας Emily, θα επηρεάσει αρνητικά τις προμήθειες των ΗΠΑ.

Χθες, η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών του Μεξικό, Petroleos Mexicanos, είπε, ότι η παραγωγή θα αρχίσει στις εγκαταστάσεις της στο Campeche Sound αύριο, μετά την παύση της παραγωγής των 2,95 εκατ. βαρελιών ημερησίως, για τρεις ημέρες, αύριο. Ο τυφώνας Emily, υποχώρησε στην Κατηγορία 1 και οδεύει σε μία περιοχή του Μεξικό στις βορειοανατολικές ακτές, όπου δεν υπάρχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε 14 σεντς, στα 57,18 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 10:51' π.μ. ώρα Λονδίνου, μετά την υποχώρησή του κατά 47 σεντς.

Η τιμή του μαύρου χρυσού, αναρριχήθηκε 38%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδό της σε επίπεδα ρεκόρ και στα 62,10 δολ. το βαρέλι στις 7 Ιουλίου, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε, ότι οι τυφώνες, θα επηρεάσουν αρνητικά τις προμήθειες των ΗΠΑ. Χθες, οι τιμές, άγγιξαν τα 56,80 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα