Nomura: Επέκταση στην επενδυτική τραπεζική των ΗΠΑ

Προς εξαγορά αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 08:32

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ στην αγορά της επενδυτικής τραπεζικής των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., με στόχο να εισπράξει περισσότερες αμοιβές, από τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, μετά το venture της με την Rothschild Group στην Ευρώπη, που την βοήθησε να κλείσει δουλειές σε επίπεδα ρεκόρ.

«Είναι πιθανόν να αγοράσουμε μια φίρμα, η οποία είναι ισχυρή στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των συγχωνεύσεων, με την προϋπόθεση, ότι η τιμή της είναι λογική και να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια ως πλατφόρμα, για να δημιουργήσουμε αξία», ανέφερε ο Kenji Kimura, 43 ετών, επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων της Nomura, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Τόκυο. Η Nomura, εκτιμά να διαχειριστεί εξαγορές ύψους 100 δισ. δολ. φέτος, τέσσερις φορές περισσότερες από το 2004, ευνοούμενη από τις σχέσεις της με την Rothschild, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Nomura, οπισθοχώρησε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς το ιαπωνικό Χρηματιστήριο άρχισε να καταρρέει και έκλεισε το τμήμα υποθηκών της στη χώρα, μετά από ζημίες, το 1999. Η τράπεζα οργανώνεται και πάλι, μετά την αύξηση του ανταγωνισμού για χρηματιστηριακές προμήθειες στην Ιαπωνία, που ώθησαν 40% χαμηλότερα τα έσοδά της την τελευταία τριετία, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 1/3.

Nomura και Rothschild εργάζονται από κοινού στις συμφωνίες μεταξύ ιαπωνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν στα τέλη αυτού του έτους, επεσήμανε ο Kimura, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα