Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Απώλειες καταγράφουν Ericsson και Infineon
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 10:54

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, όπως της Ericsson AB και της Infineon Technologies AG, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη της Intel Corp.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 280,98 μονάδες στις 8:13' π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50, έχανε 0,3% και ο Euro Stoxx 50, υποχωρούσε επίσης 0,3%, μετά το χθεσινό του κλείσιμο στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών.

Οι μετοχές της BHP Billiton και άλλων μεταλλουργιών, σημείωναν άνοδο, καθώς εικάζεται ότι ο κλάδος θα ευνοηθεί από την μεγαλύτερη, απ'ό,τι αναμενόταν, οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. Οι μετοχές της Serono SA, της μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, κινούντο ανοδικά, καθώς και οι μετοχές της Roche Holding AG, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας φαρμάκων κατά του καρκίνου στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση και των δύο για υψηλότερα, των εκτιμήσεων, κέρδη. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/20/1073060.htm .

Η Intel, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip για κομπιούτερ στον κόσμο, απέτυχε να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη του περιθωρίου κέρδους της στο σύνολο του έτους, όπως εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές.

Για το τρίμηνο, η εταιρεία είπε, ότα έσοδα ενδέχεται να κυμανθούν από 9,6 δισ. έως 10,2 δισ. δολάρια. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, προέβλεπαν ότι τα έσοδά της θα ανέλθουν σε 9,76 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Intel, υποχωρούσαν κατά 4,6%, φθάνοντας στα 27,40 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Γερμανία.

Απώλειες 1,5%, στις 26,3 σουηδικές κορώνες, σημείωναν οι μετοχές της Ericsson, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Οι μετοχές της Infineon, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, υποχωρούσαν 0,8%, φθάνοντας στα 8,46 ευρώ η μία.

Απώλειες 0,4% στα 14,14 ευρώ η μία, σημείωναν οι μετοχές της ASML Holdings NV, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού για την παραγωγή chip στην Ευρώπη.

Επιτάχυνση σημείωσε απροσδόκητα η οικονομία της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά και οι επενδύσεις σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, ορυχεία άνθρακα και άλλα πάγια περιουσιακά στοιχεία κινήθηκαν ανοδικά.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 9,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αναρρίχησή του 9,4% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, σήμερα στο Πεκίνο. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 9,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα