Βρετανία: Αμετάβλητα στο 4,75% αυτόν τον μήνα τα επιτόκια

Με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 12:21

ΜΕ πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Bank of England, αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα, στο 4,75%, αυτόν τον μήνα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, επισημαίνοντας τα σημάδια συρρίκνωσης της ανάπτυξης.

Τα μέλη Charlie Bean, Kate Barker, Stephen Nickell και το νέο μέλος της Τράπεζας, David Walton, διαφώνησαν για το θέμα μείωσης των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στη σύσκεψη που είχαν στις 6-7 Ιουλίου. Ο διοικητής της Τράπεζας, Mervyn King, οδήγησε την πλειοψηφία στην ψήφιση της διατήρησης των επιτοκίων δανεισμού για ενδέκατο μήνα.

Η βρετανική οικονομία έμεινε πίσω από την αντίστοιχη των 12 χωρών μελών της Ευρώζώνης, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών, το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών, ο μοχλός επέκτασης της οικονομίας της χώρας για 51 τρίμηνα, μειώθηκαν. Η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια από τον Αύγουστο του 2004, καθώς περιμένει κάποια σημάδια, ότι η οικονομική συρρίκνωση, περιορίζεται.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα