Ε.Ε. - Το φθινόπωρο η απόφαση για την Ολυμπιακή

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 21:06
UPD:21:09

Το φθινόπωρο θα πρέπει να αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση του φακέλου της Ολυμπιακής και να δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις μεταφορές Επιτρόπου, Ζακ Μπαρό.

Όπως είπε ο κ. Μπαρό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το φάκελο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με έρευνα που έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2004 και η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στο μέλλον.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των ερευνών τις οποίες ξεκίνησε η Επιτροπή στις 16 Μαρτίου 2004 για τις κρατικές ενισχύσεις που έχουν χορηγηθεί στον εθνικό μας αερομεταφορέα, ο γάλλος Επίτροπος είπε ότι υπάρχει μια ανοιχτή διαδικασία σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή από το Μάρτιο του 2004 και ότι η ολοκλήρωση των ερευνών δεν πρόκειται να καθυστερήσει.

Ο εκπρόσωπος του γάλλου Επιτρόπου, Στεφάν Ντε Ρινκ, διευκρίνισε ότι σήμερα -στην τελευταία πριν από τις θερινές διακοπές συνεδρίαση της Επιτροπής- δεν ελήφθη καμία απόφαση για την Ολυμπιακή, και ότι το θέμα αυτό δεν είχε περιληφθεί καν στην ημερήσια διάταξη των σημερινών εργασιών της Επιτροπής.

Ο κ. Ρινκ πρόσθεσε ότι η απόφαση επί της έρευνας δεν επίκειται άμεσα, σίγουρα όχι μέσα στο καλοκαίρι, και ότι η ολοκλήρωση της έρευνας και η δημοσιοποίηση της απόφασης θα πρέπει να αναμένονται μέσα στο φθινόπωρο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, επικαλούμενος καλά πληροφορημένες πηγές της Επιτροπής, η απόφαση του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας για την ολοκλήρωση των ερευνών επί των κρατικών ενισχύσεων συνδέεται άμεσα με τη διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιδίωξη της Επιτροπής είναι να ευοδωθούν πρώτα οι προσπάθειες για την πώληση της εταιρείας, εξέλιξη η οποία, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο εθνικό μας αερομεταφορέα.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι αποτέλεσμα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι να εξετάζονται όλες οι πτυχές του ζητήματος σε νέα βάση και ο αγοραστής θα είναι προνομιακός συνομιλητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν την Ολυμπιακή.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα