Bρετανία: Η μεγαλύτερη αύξηση των λιανικών πωλήσεων

Από τον Δεκέμβριο του 2003
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 12:54

ΤΗ μεγαλύτερη αύξηση, σε χρονικό διάστημα 1,5 έτους, σημείωσαν τον Ιούνιο, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μειώνοντας το περιθώριο για την Τράπεζα της Αγγλίας, να μειώσει τα επιτόκια, καθώς περιορίζεται η ανάπτυξη.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2003, μετά τη μείωση της αύξησης τον Μάϊο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, σήμερα στο Λονδίνο.

Συνολικά 33 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η αύξηση των λιανικών πωλήσεων θα ήταν σε ποσοστό 0,3%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 1,6%.

Χθες οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια από το 4,75%, κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο μήνα, μετά τα σχόλια των μελών της, που στην πλειοψηφία τους ήταν υπέρ της μείωσης. Μετά τη σημερινή έκθεση, οι απόψεις αυτές, περιορίστηκαν. Ο διοικητής της Bank of England, Mervyn King, ο οποίος δεν ψήφισε για τη μείωση των επιτοκίων, είπε, ότι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών, ενδέχεται να είναι «προσωρινή».

Η λίρα στερλίνα ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στο 1,7512, στις 9:35' π.μ., από 1,7462 δολ., πριν από την ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα