Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2001 12:53

Μεγαλώνουν με το πέρασμα της ώρας οι απώλειες για τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες μετά τις νέες δυσάρεστες ειδήσεις από το μέτωπο των επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Applied Micro Circuits ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι αναμένει ζημία για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο και αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις πρώτου τριμήνου, καθώς μειώθηκαν οι παραγγελίες ισχυρών πελατών της.

Σήμερα το πρωί, η γαλλική Cap Gemini ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις και τα έσοδά της της το πρώτο οικονομικό τρίμηνο αλλά και στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι κατώτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα προβεί στην απόλυση 2.700 υπαλλήλων.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,77% και βρίσκεται στις 5.618,2 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων. Η μετοχή της ARM Holdings σημειώνει πτώση 7,63% και ακολουθούν οι μετοχές των εταιρειών CMG και Logica με απώλειες 7,50% και 7,02% αντιστοίχως.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC 40 έχει διαμορφωθεί στις 5.116,38 μονάδες μειωμένος κατά 1,86%. Η μετοχή της Cap Gemini σημείωνει κατακόρυφη πτώση κατά 20,43%, η μετοχή της Thomson Multimedia υποχωρεί κατά 8,75% και της Suez κατά 3,65%.

Πτωτικά κινείται και ο δείκτης Xetra DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο οποίος έχει περιοριστεί στις 5.824,50 μονάδες με απώλειες 1,32%. Τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 5,09%, σημειώνει η μετοχή της Infineon Technologies και ακολουθούν οι μετοχές των εταιρειών Epcos και Siemens με απώλειες 2,61% και 1,79% αντιστοίχως.

Οι επενδυτές, πάντως, τηροούν στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης της Fed, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών, θα προβεί στην έκτη μείωση των επιτοκίων για το 2001. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, η πλειονότητα των οικονομολόγων εκτιμά πως η Fed θα μειώσει τα διατραπεζικά επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας παρουσιάζουν ανησυχητική επιβράδυνση, ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα