Schering: 34% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Μετά την αύξηση των πωλήσεων νέου σκευάσματος και την πώληση στοιχείων
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 10:01

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 34%, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων του νέου αντισυλληπτικού της σκευάσματος, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χαπιών ελέγχου γονιμότητας στον κόσμο, Schering AG, σε συνδυασμό με την πώληση μεριδίου της σε μια εταιρεία μάρκετινγκ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 176 εκατ. ευρώ (214 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 92 σεντς ανά μετοχή, από 131 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρέυει στο Βερολίνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας στο 1,34 δισ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 139 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις της σε 1,29 δισ. ευρώ.

Η Schering, η τρίτη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, αύξησε την πρόβλεψη του περιθωρίου κέρδους για το 2005 από 16,5% έως 17%, πλησιάζοντας πιο κοντά στον στόχο του 18%, το επόμενο έτος. Η εταιρεία, βασίζεται στα πιο καινούργια προϊόντά της, για να μειώσει την εξάρτησή της από σκεύασμα ηλικίας 16 ετών κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Τον Ιούνιο η Schering πούλησε μερίδιο 25% στην εταιρεία μάρκετινγκ Medac GmbH και αγόρασε το εναπομείναν μερίδιο 50% στο ογκολογικό venture που είχε με την Medac. Οι πωλήσεις του νέου αντισυλληπτικού της αυξήθηκαν 32%, φθάνοντας στα 256 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα