Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 10:48

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της Nokia Oyj. Τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες, αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, η οποία χθες ανακοίνωσε τα κέρδη της, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της Schering AG κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/22/1073861.htm .

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index κέρδιζε λιγότερο από 0,1%, φθάνοντας στις 281,51 μονάδες, στις 8:10 π.μ., στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50, παρέμενε αμετάβλητος, τη στιγμή που ο Euro Stoxx 50, υποχωρούσε επίσης λιγότερο του 0,1%.

Χθες στη Ν. Υόρκη, ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), υποχώρησε 0,6%, και ο Standard & Poor's 500, σημείωσε απώλειες 0,7%.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες και η βρετανική λίρα, περιόρισαν τα κέρδη τους χθες, μετά τη δεύτερη τρομοκρατική ενέργεια, δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις και πάλι στο Λονδίνο, κατά την οποία η βόμβες δεν εξερράγησαν.

Οι μετοχές της Nokia υποχωρούσαν 1,3%, φθάνοντας στα 13,05 ευρώ η μία, μετά την αναθεώρηση της εκτίμησης της μετοχής της από την JPMorgan Chase & Co., στο «underweight» από το «neutral». Kαι η UBS AG, αναθεώρησε την εκτίμηση για την τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 6%, ενώ η Lehman Brothers Holdings Inc., αναθεώρησε την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας, κατά 10%.

Χθες, η μετοχή της Nokia, υποχώρησε τα μέγιστα μέσα σε ένα χρόνο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, λέγοντας συγχρόνως ότι τα κέρδη της ενδέχεται να μειωθούν αυτό το τρίμηνο, εξ αιτίας της μείωσης της τιμής πώλησης των κινητών τηλεφώνων.

Οι μετοχές της France Telecom SA υποχωρούσαν 1,6%, φθάνοντας στα 23,96 ευρώ η μία. Η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, ενδέχεται να προσφέρει περίπου 10 δισ. ευρώ για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας στην Ισπανία, της Grupo Auna SA, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Οι μετοχές της Schering, σημείωναν άνοδο 2,9%, φθάνοντας στα 53 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα