Google: Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της

Μετά την ανακοίνωση για μείωση των πωλήσεων
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 12:38
UPD:12:42

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Google Inc., της υπ' αριθμόν ένα μηχανής εύρεσης στο Internet, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η αύξηση των πωλήσεων, ενδέχεται να περιοριστεί αυτό το τρίμηνο, πρώτος παράγοντας συρρίκνωσης της ανάπτυξης, που ώθησε τη μετοχή της εταιρείας σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν 20,62 δολ., ποσοστό 6,6%, φθάνοντας στα 293,32 δολ. στη Φραγκφούρτη, από τα επίπεδα ρεκόρ των 313,94 δολ. η μία, που έκλεισαν χθες στις ΗΠΑ. Οι μετοχές, διαπραγματεύθηκαν στα 294,84 δολ., στις 10:45' π.μ., ώρα Φραγκφούρτης.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν 10% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, και τον χαμηλότερο ρυθμό από την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο, τον Αύγουστο, ενώ τα περιθώρια κέρδους συρρικνώθηκαν, για πρώτη φορά, καθώς η εταιρεία σχεδόν διπλασίασε τις δαπάνες της. Η εταιρεία, ανακοίνωσε πωλήσεις 1,38 δισ. δολ. και κέρδη 342,8 εκατ. δολ. ή 1,19 δολ. ανά μετοχή.

Η Google μαζί με την Microsoft Corp., η οποία επίσης χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της και την Yahoo! Inc., τη δεύτερη σε μέγεθος μηχανή εύρεσης, αλλά και την Intel Corp., ανακοίνωσαν αποτελέσματα, που απογοήτευσαν τους επενδυτές. Οι μετοχές της Google σημείωσαν υπερτριπλάσια άνοδο πέρυσι, ενώ της Microsoft και της Intel, αναρριχήθηκαν σε υψηλά επίπεδα τον περασμένο μήνα, καθώς εικάζετο, ότι θα εμφανίσουν αποτελέσματα υψηλότερα των προβλέψεων.

Οι μετοχές της Yahoo, υποχώρησαν 13% δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ εξαιρουμένων των αμοιβών που πλήρωσε σε άλλα site, τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 44%, στα 875,1 εκατ. δολ., και διαμορφώθηκαν εκτός των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 882,7 εκατ. δολ. Οι μετοχές της Intel έχουν υποχωρήσει 5,9%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα