Volvo: Υψηλότερα κέρδη για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2005 09:21

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 40%, για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης, Volvo AB, εξ αιτίας της αύξησης της ζήτησης στις ΗΠΑ, καθώς οι μεταφορικές εταιρείες αντικατέστησαν τα μεταχειρισμένα οχήματά τους και επέκτειναν τους στόλους τους.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 3,93 δισ. κορώνες (502 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 9,67 κορώνες ανά μετοχή, από τα αναθεωρημένα 2,81 δισ. κορώνες ή 6,65 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Volvo, που εδρεύει στο Gothenburg, της Σουηδίας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 15%, στα 61,1 δισ. κορώνες, από 53,3 δισ. κορώνες.

«Οι προσδοκίες της αγοράς, πρόλαβαν τα αποτελέσματα της εταιρείας», ανέφερε ο Anders Berg, αναλυτής της Evil Bank στη Στοκχόλμη, συμπληρώνοντας: «Το μόνο που απομένει να δούμε είναι το εάν η αύξηση επετεύχθη σε επίπεδο όγκου πωλήσεων ή κερδών».

Η Volvo και οι ανταγωνίστριές της, όπως η DaimlerChrysler AG, η μεγαλύτερη παραγωγός φορτηγών αυτοκινήτων στον κόσμο, πουλάνε περισσότερα οχήματα στις ΗΠΑ, καθώς η οικονομική ανάπτυξη τονώνει τις μεταφορές εμπορευμάτων. Στη Βόρειο Αμερική, οι πωλήσεις βαρέων φορτηγών, θα έχουν ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 20% φέτος, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναθεωρώντας προς τα πάνω την προηγούμενη πρόβλεψή της για ρυθμό ανάπτυξης από 15% έως 20%.

«Το δεύτερο τρίμηνο ήταν το πιο ισχυρό από ποτέ, με πολύ μεγάλες παραδόσεις και υψηλή δυναμικότητα, σχεδόν σε όλα τα τμήματα του ομίλου», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Volvo, Leif Johansson.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας, υπερέβησαν τις προβλέψεις των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 3,8 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα