Στ. Πιτσιόρλας: Μήνυμα και προς τους δανειστές η συμφωνία με την Cosco

«Προχωράμε με ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ»
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 07:55
UPD:11:04
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας (φωτ. αρχείου).

Μήνυμα και προς τους δανειστές χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τη συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ακόμη ότι ανοίγει τον δρόμο για πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο Mega, πρόσθεσε πως μετά τον ΟΛΠ, προχωράμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ.

Όπως είπε, στο τέλος Μαΐου θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ για τον ΟΛΘ θα έχουμε οκτώ εταιρείες από όλο τον κόσμο που διεκδικούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, στόχος είναι τον Ιούλιο να έχουμε δεσμετικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για τον ΑΔΜΗΕ, είπε ότι δεν ειναι στο προγραμμα των ιδιωτικοποήσεων, αλλά ξεχωριστό κομμάτι για την κυβέρνηση.

Γενικότερα, σημείωσε πως δεν ειναι τυχαίο ότι γίνονται τόσο μεγάλα βήματα επί κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, υπάρχει μεγαλύτερη απόδοχη της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ακόμη ότι το Ταμείο προχωρά το πρόγραμμα των εννέα αποκρατικοποιήσεων «όπως είχαμε πει στο πρόγραμμα της κυβερνησης». Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν και άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» του Σαββάτου, ερωτηθείς αν συμφωνεί με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, απαντά ότι δεν συμφωνεί, όμως σημειώνει ότι οι εννέα ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε.

«Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον - το τονίζω αυτό - και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των εννέα ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί» προσθέτει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ
  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα