Κατάινεν: Οι ελληνικές τράπεζες να εμπλακούν στο σχέδιο Γιούνκερ

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 12:01
UPD:12:02
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Να εμπλακούν στο σχέδιο Γιούνκερ παρότρυνε τις ελληνικές τράπεζες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρι Κατάινεν, σε συνέντευξή του στο EuroActiv.

Όπως εξήγησε αναλυτικά, τα χρήματα του σχεδίου Γιούνκερ δεν είναι μόνο για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, καθώς «αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Ωστόσο, συνέχισε, αυτό προϋποθέτει την εμπλοκή μίας ενδιάμεσης εμπορικής τράπεζας.

Ο ίδιος προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσει με τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες, «τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση, μπορούν να αρχίσουν να δανείζουν ξανά με τη στήριξη του EFSI (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων)».

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά - και για ολόκληρη την Επιτροπή - να εξασφαλίσουμε ότι ο EFSI θα λειτουργήσει ομαλά και στην Ελλάδα» διαμήνυσε, ενδεικτικά.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τις επενδύσεις περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, ενώ κάνοντας ειδική μνεία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτίμησε ότι μπορούν να αποτελέσουν τη «μηχανή» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα