France Telecom: Αποκτά το 80% της Amena αντί 6,4 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 09:22

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση μεριδίου ελέγχου 80% στο παράρτημα κινητής τηλεφωνίας, της ισπανικής Grupo Auna SA, αντί του ποσού των 6,4 δισ. ευρώ (7,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να αποκτήσει χρήστες στην Ισπανία, έκλεισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, από πλευράς πωλήσεων, France Telecom SA.

Η γαλλική εταιρεία, με επικεφαλής τον Didier Lombard, προσφέρθηκε να πληρώσει σε μετρητά για την απόκτηση της Amena SA, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Η εταιρεία, θα αναχρηματοδοτήσει μέρος της προσφοράς μέσω της πώλησης μετοχών της, ύψους 3 δισ. ευρώ είτε στους πωλητές της Amena είτε μέσω δημόσιας προσφοράς. Η εμπορική συναλλαγή, αξιολογεί την Amena και το χρέος της, σε 10,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την France Telecom.

H France Telecom, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία και η υπ' αριθμόν δύο, στη Βρετανία, δεν διαθέτει πελάτες κινητής τηλεφωνίας στην Ισπανία, μετά την αποτυχία της, να αποκτήσει άδεια λειτουργίας σε δημοπρασία, που έγινε πριν από πέντε χρόνια. Η Amena, με έδρα τη Βαρκελώνη, θα προσθέσει 9,7 εκατ. συνδρομητές στα 64 εκατ. συνδρομητές που έχει συνολικά το τμήμα Orange, της France Telecom.

«Αγοράζοντας την τρίτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση, επειδή θέτει υπό πίεση την Telefonica Moviles SA, ανέφερε ο Luis Padron, αναλυτής της Fortis Bank στη Μαδρίτη, πριν από την ανακοίνωση για την εξαγορά, συμπληρώνοντας: «Η εμπειρία της France Telecom στην κινητή τηλεφωνία είναι εκτεταμένη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα