Telmex: 42% η αύξηση των πωλήσεων, μετά τη μείωση του κόστους

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 12:47

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 43%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας της Λατινικής Αμερικής, Telefonos de Mexico SA, μετά τη μείωση του κόστους στο τμήμα της στη Βραζιλία.

Η εταιρεία, γνωστή ως Telmex, η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Carlos Slim, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 6,53 δισ. πέσος (611 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 52 σεντς ανά μετοχή εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έναντι 4,59 δισ. πέσος, πριν από ένα χρόνο ή 32 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 27%, φθάνοντας στα 40,2 δισ. πέσος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Jaime Chico Pardo, αντιμετωπίζει πιο σκληρούς κανόνες και χαμηλή ανάπτυξη στη χώρα όπου εδρεύει η εταιρεία και επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη με την επέκτασή της στη Νότιο Αμερική.

Οι μετοχές της Telmex είχαν χαμηλότερη επίδοση της αντίστοιχης του δείκτη στο χρηματιστήριο του Μεξικό φέτος, σημειώνοντας απώλειες 2,6% φέτος, έναντι ανόδου 8,9% του Bolsa.

O Slim, 65 ετών, αγόραζε μετοχές της Telmex πέρυσι. Ο ίδιος, αύξησε το μερίδιό του στην εταιρεία στο 41%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής κεφαλαιαγοράς, στις 7 Ιουλίου, από 37%, που κατείχε τον Σεπτέμβριο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα