Honda: 3,1% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 13:24

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ, απ ό,τι αναμενόταν μείωση, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., καθώς η εταιρεία, αύξηση τις πωλήσεις της σε ΗΠΑ και Ασία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που παράγει το μοντέλο Pilot, μειώθηκαν 3,1%, στα 110,6 δισ. γιέν (981 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των 43,8 δισ. γιέν, για δυνητικές ζημίες από τη διαπραγμάτευση παραγώγων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Honda, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 9,2%.

Ο πρόεδρός της, Takeo Fukui, 60 ετών, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολο του έτους, κατά 4,4%, καθώς η αύξηση των πωλήσεων, περιορίζει τη μείωση των κερδών από τα hedge funds και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η Honda, η οποία πραγματοποιεί περίπου το 64% των συνολικών λειτουργικών της κερδών στη Β. Αμερική, προέβλεψε ότι το γιέν θα είναι πιο αδύναμο φέτος, απ΄ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

«Τα αποτελέσματα της Honda είναι αρκετά καλά», ανέφερε ο Koichiro Suzuki, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 1,8 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Sompo Japan Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Εχουν άμεση σχέση με την ευνοϊκή υποχώρηση του γιέν».

Στο σύνολο της χρήσης η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι θα εμφανίσει κέρδη 470 δισ. γιέν έναντι 450 δισ. γιέν, που προέβλεπε νωρίτερα. Κατά μέσον όρο, η διοίκησή της προβλέπει ότι το γιέν θα διαμορφωθεί στα 106 έναντι του δολαρίου φέτος. Νωρίτερα, προέβλεπε ότι το γιέν θα διαμορφωθεί στα 105 γιέν. Το δολάριο σήμερα, διαπραγματεύθηκε στα 112,65 γιέν.

Οι μετοχές της Honda, σημείωσαν άνοδο 2%, φθάνοντας στα 5.270 γιέν η μία κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 7,7% και είχαν καλύτερη επίδοση από τον δείκτη Topix, ο οποίος σημείωσε άνοδο 4,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα