Tata Steel: Aύξηση 24% των κερδών, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 13:59

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ, απ ό,τι αναμενόταν αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 24%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ινδίας, Tata Steel, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις του κράματος. Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν 3,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε ένα μήνα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,24 δισ. ρουπίες (213 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 16,7 ρουπίες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, από 7,45 δισ. ρουπίες ή 13,47 ρουπίες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ήταν 10,63 δισ. ρουπίες.

Η Tata Steel μείωσε τις τιμές της κατά 3.000 ρουπίες ο μετρικός τόνος την 1 η Ιουλίου. Η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει και πάλι στη μείωση των τιμών τον επόμενο μήνα, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις φθηνότερες εισαγωγές.

Οι εξαγωγές της Κίνας υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο πεντάμηνο, αυξάνοντας τις προμήθειες διεθνώς. Η παραγωγή της χώρας, θα αυξηθεί κατά 16%, στα 345 εκατ. τόνους φέτος, σύμφωνα με την εκτίμηση της China Iron & Steel Association, τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα