Λούκα Κατσέλη: Η σταθερότητα προϋπόθεση ώστε οι τράπεζες να στηρίξουν την ανάπτυξη

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 19:21
UPD:19:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Λούκα Κατσέλη, μιλάει στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα καθώς και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θέτει ως βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει την ανάπτυξη της Ελλάδας με τη χορήγηση χρηματοδοτήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κάτσελη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ για την ελληνική καινοτομία και το ρόλο που διαδραματίζουν οι start-up επιχειρήσεις στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, η κ. Κατσέλη ανέφερε ως πρώτη προϋπόθεση την ανάγκη να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα, ώστε οι τράπεζες να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι η πρώτη βασική παράμετρος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη μείωση της αβεβαιότητας» ανέφερε.

Ως δεύτερη προϋπόθεση προσδιόρισε την εξασφάλιση κλίματος ομαλότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η οποία, όπως είπε, θα ενθαρρύνει την επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Η πρόεδρος της ΕΕΤ, συνεχίζει η ανακοίνωση, έθεσε επίσης θέμα αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και ειδικότερα των εταιρικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Υπογράμμισε τις επενδυτικές ευκαιρίες που θα υπάρξουν εφ’ όσον δημιουργηθούν νέα καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης, ώστε να περιορίσουν το κόστος του χρήματος, ιδίως για τις ΜμΕ, αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που επιχειρούνται στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης του τραπεζικού συστήματος, ενώ ως τελευταία προϋπόθεση επεσήμανε την ανάγκη που υπάρχει για ένα συνολικό rebranding του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα