Nomura: 80% η μείωση των κερδών, αλλά αύξηση των εσόδων

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 09:57

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 80%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., αποτέλεσμα των χαμηλότερων προμηθειών σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους του προσωπικού.

Τα καθαρά της κέρδη, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, υποχώρησαν στα 8,3 δισ. γιέν (73,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 4,30 γιέν ανά μετοχή από 40,8 δισ. γιέν ή 21,03 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδά της, αναρριχήθηκαν στα 421,1 δισ. γιέν από 275,3 δισ. γιέν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Ο πρόεδρος της Nomura, Nobuyuki Koga, 55 ετών, επεκτείνει τις κύριες επενδύσεις και επιδιώκει αμοιβές παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να διαφοροποιήσει τα έσοδα. Ο ανταγωνισμός στην Ιαπωνία από τις τράπεζες και τις online χρηματιστηριακές εταιρείες αυξάνεται, καθώς η Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., ετοιμάζεται να απορροφήσει την UFJ Holdings Inc., τον Οκτώβριο, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.

«Ολες οι δραστηριότητες της Nomura, βρίσκονται υπό πίεση», ανέφερε ο Yoji Takeda, ο οποίος διαχειρίζεται 250 εκατ. δολ. ως επικεφαλής του τμήματος ασιατικών μετοχών της RBC Investment Management (Asia) Ltd. στο Χονγκ Κονγκ.

Οι αμοιβές της Nomura, υποχώρησαν στα 55,2 δισ. γιέν για το τρίμηνο, από 69,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο και οι αμοιβές από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν στα 14,7 δισ. γιέν από 15,4 δισ. γιέν.

Τα κέρδη της από την αγοραπωλησία μετοχών, αυξήθηκαν στα 38,9 δισ. γιέν, από 30 δισ. γιέν, ενώ τα κέρδη από τη διαπραγμάτευση ομολόγων, αναρριχήθηκαν στα 31,7 δισ. γιέν από 20,7 δισ. γιέν.

Οι διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κατά τη διάρκεια του τριμήνου, υποχώρησαν 12%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 183 τρισ. γιέν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών κερδών των χρηματιστηριακών εταιρειών. Οι εμπορικές συναλλαγές από μεμονωμένους επενδυτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων κάνουν τις συναλλαγές τους online, σχεδόν διπλασιάστηκαν έναντι των χρηματιστών που διαχειρίζονται κεφάλαια.

Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι θα διαχειριστεί φέτος εξαγορές ύψους 100 δισ. δολ. ΗΠΑ, τέσσερις φορές περισσότερες από το 2004, οι οποίες θα ευνοηθούν από τους δεσμούς της εταιρείας με την Rothschild Group, που εδρεύει σε Λονδίνο και Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα