Intralot: Συμφωνία με τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία 10 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 12:24

Συμφωνία με τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία, υπέγραψε χθες, η Intralot, για την ανάπτυξη ενό σύγχρονου εθνικού δικτύου παροχής υπηρεσιών και οργάνωσης παιχνιδιών.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της Intralot, Σωκράτη Κόκκαλη, παουρσία του υπουργού Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών της Αιγύπτου, Dr. Tarik Mohamed Kamel Mahmoud.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη δημιουργία και τη διαχείριση ενός ενιαίου δικτύου στα υποκαταστήματα των Αιγυπτιακών ταχυδρομείων, για την πραγματοποίηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, όπως πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας, καρτοκινητής τηλεφωνίας, πιστωτικών καρτών και φόρων, είσπραξη συντάξεων, έκδοση εισιτηρίων, αδειών αυτοκινήτων κλπ.

Η Intralot, θα εγκαταστήσει το on-line μηχανογραφικό σύστημα, βασισμένο στην πλατφόρμα LOTOS, το οποίο θα περιλαμβάνει το λογισμικό διαχείρισης, το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και τις τερματικές μηχανές, στα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία, καθώς και σε άλλα σημεία πώλήσης. Τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία σήμερα, διαθέτουν πάνω από 3.400 υποκαταστήματα σε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια και η νέα εταιρεία διαχείρισης στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου και την αύξηση των σημείων πώλησης στα 10.000.

Τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς της χώρας, αφού συνδυάζουν την ταχυδρομική δραστηριότητά με αυτήν των τραπεζικών οργανισμών, μέσω του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. Απασχολούν 45.000 υπαλλήλους και διαθέτουν 12 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς, μερίδιο πλέον του 50% της αιγυπτιακής αγοράς.

Η αρχική επένδυση θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ και η υλοποίηση και διαχείριση του έργου θα γίνει από μία νέα εταιρία στην οποία η Intralot Egupt συμμετέχει με ποσοστό 85% και τα Αιγυπτιακά Tαχυδρομεία με ποσοστό 15%. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα