Shell: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το τρίμηνο

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 13:02

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ, απ ό,τι αναμενόταν κέρδη, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο, αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, Royal Dutch Shell Plc. Τα αποτελέσματα είναι τα πρώτα μετά τη συνένωση των μητρικών εταιρειών της Shell στη Βρετανία και την Ολλανδία.

Τα κέρδη, εξαιρουμένων των κερδών ή των ζημιών στην αξία των αποθεμάτων πετρελαίου και του κόστους που σημειώθηκε μια φορά, αυξήθηκαν 22%, φθάνοντας στα 5,17 δισ. δολ. ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 5,4 δισ. δολάρια. Τα έσοδα, που ευνοήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, σημείωσαν αύξηση 33%, φθάνοντας στα 82,6 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Shell.

Οι μετοχές της Shell, που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, σημείωναν απώλειες 1,5%, φθάνοντας στις 1.763 πένες η μία, στις 10:19 π.μ., για ένατη ημέρα, μέσα σε 10 συνολικά συνεδριάσεις. Φέτος, οι συγκεκριμένες μετοχές, έχουν σημειώσει άνοδο 14%, έναντι ανόδου 24% των μετοχών της BP Plc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα