Γ. Αλογοσκούφης: Το Δημόσιο θα προστατεύσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 15:00

Το ελληνικό Δημόσιο θα πράξει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει το μονοπώλιο που έχει ο ΟΠΑΠ στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, καθώς το μονοπώλιο δεν είναι του Οργανισμού αλλά του Δημοσίου, το οποίο και το έχει εκχωρησει στον ΟΠΑΠ, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΠΑΠ μαζί με τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Ορφανό. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και στην Ε.Ε. για την προστασία του μονοπωλίου.

Ο υπουργός Οικονομίας συνεχάρη επίσης τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για τη μεγάλη της συμβολή στην επιτυχία της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού και πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού, η διοίκηση του οποίου, όπως είπε, κινείται με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση για το θαυμάσιο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της τελευταίας μετοχοποίησης. Σ’ αυτήν τη διαδικασία αντανακλάται ο υγιής και διαφανής τρόπος με τον οποίο διοικείται η ΟΠΑΠ Α.Ε. Το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επενδυτές και η υψηλή διασπορά των μετοχών απεικονίζουν ακριβώς τη μεγάλη εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, που εμάς ως Κυβέρνηση μάς κάνουν υπερήφανους. Παράλληλα, γεμίζουν ικανοποίηση τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα χρήματα που οι Έλληνες πολίτες τής εμπιστεύονται».

«Η συμβολή του ΟΠΑΠ είναι πολύ μεγάλη προς την ελληνική κοινωνία με την ενίσχυση του αθλητισμού και του πολιτισμού, την κοινωνική συνεισφορά, τη στήριξη δραστηριοτήτων όπως ο αγώνας κατά των ναρκωτικών, για τον οποίο η διοίκηση αποφάσισε τη διάθεση του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ πρόσφατα», πρόσθεσε ο κ. Ορφανός.

Και ο κ. υφυπουργός κατέληξε: «Θέλω να συγχαρώ και τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της εταιρείας, τους πράκτορες, για τη θαυμάσια πορεία στην οποία οδηγούν την ΟΠΑΠ Α.Ε. Όπως είπε και ο κ. Αλογοσκούφης, το Ελληνικό Δημόσιο θα κάνει ό,τι χρειάζεται για τη διατήρηση του μονοπωλίου, επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι η ανταποδοτικότητα στην κοινωνία είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο, το οποίο ισοσκελίζει τις δραστηριότητες των τυχερών παιχνιδιών».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Β. Νειάδας ανακοίνωσε την πρόθεση του ΟΠΑΠ να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα την πρόταση για την εισαγωγή ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων στο «Πάμε Στοίχημα», ενώ αύριο θα δημοσιοποιηθεί, στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.opap.gr ) το σύνολο των σχολίων τα οποία διατυπώθηκαν κατά το διάστημα της προηγηθείσας δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου διακήρυξης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Μηχανογραφικού Εξοπλισμού Κέντρων και Τερματικών καθώς και Υποστηρικτικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα