Αυξημένο κατά 42,2% το μέρισμα της Ναυτεμπορικής

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2001 17:52
UPD:19:48

Τη διανομή μερίσματος 382,96 εκατ. δρχ. για τη χρήση 2000, έναντι 269,27 εκατ. δρχ. για την αμέσως προηγούμενη χρήση, αυξημένου κατά 42,2%, ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ναυτεμπορικής - Π.Αθανασιάδης & ΣΙΑ Α.Ε.

Η ανωτέρω αύξηση αντιστοιχεί σε προς διανομή μέρισμα ύψους 16 δραχμών ανά μετοχή, ενώ το σύνολο των προς διανομή μερισμάτων ανήλθε στο 49% των προς διάθεση κερδών.

Η ανωτέρω μερισματική πολιτική εντάσσεται στο σταθερό προσανατολισμό των βασικών μετόχων και της διοίκησης της εφημερίδας να εξασφαλίζονται ικανοποιητικά κέρδη ετησίως και υψηλό ποσοστό αυτών να διατίθενται ως μερίσματα σε όφελος των μικρομετόχων.

Κατά την τελευταία χρήση η Ναυτεμπορική εξασφάλισε -χωρίς χρηματιστηριακά κέρδη- υψηλό περιθώριο μικτού κέρδους 52% και δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων 17%, οι υψηλότεροι δείκτες ανάμεσα στις εισηγμένες του κλάδου εκδόσεων-εκτυπώσεων αλλά και που τη φέρνουν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των εισηγμένων με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις.

Προσφάτως, η εφημερίδα συνήψε και αναπτύσσει στρατηγική συνεργασία με τη Wall Street Journal, τη μεγαλύτερη εφημερίδα στον κόσμο. Παράλληλα, η Ναυτεμπορική ενδυναμώνει το δίκτυό της με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα και την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων στη Θεσσαλονίκη.

Στο χώρο του Διαδικτύου διαθέτει το πρώτο σε επισκεψιμότητα site οικονομικού περιεχομένου με 29.000 user sessions (επισκέψεις) ημερησίως και ετοιμάζεται για την παροχή νέων υπηρεσιών δίνοντας έμφαση στην «προσωποποιημένη» ενημέρωση ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2001 είναι ότι, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί στον κλάδο η άνοδος του κόστους του χαρτιού, η Ναυτεμπορική θα πετύχει βελτίωση των εσόδων της και της κυκλοφορίας της.

Δικαιούχοι στο μέρισμα είναι οι κάτοχοι μετοχών της Ναυτεμπορικής στο τέλος της συνεδρίασης της 26ης Ιουνίου, ενώ αποκόπτεται αύριο Τετάρτη το δικαίωμα στο μέρισμα. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα γίνει γνωστή με ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα