Sony: Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2005 οι μετοχές της

Μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της το έτος
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 08:38
UPD:08:46

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα φέτος, υποχώρησαν οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη της, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση, ότι θα προχωρήσει και σε περαιτέρω αναθεωρήσεις, καθώς οι τιμές πώλησης των ηλεκτρονικών, υποχωρούν.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 4,2%, φθάνοντας στα 3.690 γιέν η μία και στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία, είπε χθες, ότι τα ετήσια κέρδη της θα κυμανθούν στα 10 δισ. γιέν (89 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι της πρόβλεψης για 80 δισ. γιέν. Οι χρηματιστηριακές φίρμες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase & Co., αναθεώρησαν προς τα κάτω την εκτίμησή της για τις μετοχές της.

Ο οικονομικός της διευθυντής Nobuyuki Oneda, είπε ότι είναι πιθανόν η Sony να εμφανίσει ζημίες στα ετήσια λειτουργικά κέρδη, οι οποίες θα είναι οι πρώτες μέσα σε 11 χρόνια. Ο εκτελεστικός διευθυντής της, Howard Stringer, ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση της Sony τον περασμένο μήνα, μετά τη διοίκηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ για οκτώ χρόνια, θα αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο το σχέδιο της εταιρείας για την ανάκαμψη των κερδών στο τμήμα ηλεκτρονικών, το οποίο βάλλεται από τον ανταγωνισμό της Samsung Electronics Co. και της Apple Computer Inc.

Οι μετοχές της Sony, που έχουν χάσει τα 3/4 της αξίας τους από την άνοδό τους τον Μάρτιο του 2000, έχουν υποχωρήσει κατά 2,8% φέτος, έναντι ανόδου 3,2% του δείκτη Nikkei.

Οι εισηγμένες στο αμερικανικό Χρηματιστήριο μετοχές της Sony, σημείωσαν χθες απώλειες 5%, φθάνοντας στα 32,45 δολ. η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα δύο ετών, χθες στο New York Stock Exchange (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα