Kookmin Bank: Υπερτριπλάσια η αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 09:53

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ και πλέον κέρδη – τα υψηλότερα μέσα σε τρία χρόνια – εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ν. Κορέας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Kookmin Bank, μετά τις χαμηλότερες προβλέψεις των επισφαλών δανείων, σε συνδυασμό με την αύξηση των κερδών της, από τα δάνεια που χορήγησε.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 569,6 δισ. ουόν (555 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 156,3 δισ. ουόν, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Τα αποτελέσματα, ήταν υψηλότερα των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 450 δισ. ουόν.

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, βοηθά την Kookmin και την Shinhan Financial Group Ltd., να ανακτήσουν τις προβλέψεις των επισφαλών δανείων, που οδήγησαν την Standard & Poor's, να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών, αυτήν την εβδομάδα. Η βελτίωση των κερδών της Hynix Semiconductor Inc. και της LG Card Co., αυξάνουν την αξία των μετοχών που κατέχουν οι τράπεζες.

Οι τραπεζικές μετοχές, με πρώτες τις μετοχές της Kookmin, είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, μεταξύ των λοιπών κλάδων αυτήν την εβδομάδα, ωθώντας τον δείκτη Kospi, στα υψηλότερα επίπεδα 11 ετών, στο Χρηματιστήριο της Σεούλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα