CVC: 6 δισ. ευρώ για fund επενδύσεων, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 13:14

ΠΟΣΟΝ 6 δισ. ευρώ (7,3 δισ. δολ.) για το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο της Ευρώπης, άντλησε η CVC Capital Partners Ltd., της οποίας οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την Automobile Association της Βρετανίας και τα πολυκαταστήματα Debenhams Plc.

Η φίρμα συνέλεξε τα κεφάλαια από τους επενδυτές κεφαλαίων και τους πλουσίους μεμονωμένους επενδυτές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία, ήδη έχει επενδύσει περισσότερα από τα 4,7 δισ. ευρώ των κεφαλαίων, που άντλησε το 2001.

Περισσότερο από το ήμισυ των κεφαλαίων προήλθαν από τη Βόρειο Αμερική και περίπου το 1/3 από την Ευρώπη. Η CVC θα χρεώσει του επενδυτές μία αμοιβή ετήσιας διαχείρισης κατά 1,5% ή περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1981, σαν το επενδυτικό σκέλος ιδιωτών της Citicorp στην Ευρώπη, ανεξαρτητοποιήθηκε από τα στελέχη το 1993. Στο τελευταίο κεφάλαιο της CVC, η Citicorp είχε επενδύσει 300 εκατ. δολάρια. Σήμερα, η εκπρόσωπος της Citigroup αρνήθηκε να πει εάν υπήρξε και αυτή τη φορά συμμετοχή της τράπεζας.

Το νέο ευρωπαϊκό κεφάλαιο ακολουθεί εκείνο που είχε δημιουργήσει η CVC τον Μάϊο, για εξαγορές στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, ύψους 1,97 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα