Νέος γενικός τεχνικός διευθυντής στην TIM Ελλάς

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 13:07

Ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Τεχνικού Διευθυντή (Chief Network Officer) στην ΤΙΜ Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ διαδεχόμενος τον κ. Gabriele Gamberini. Ο κ. Πιπερίδης έρχεται στην ΤΙΜ Ελλάς με σημαντική εμπειρία σε όλο το φάσμα της σχεδίασης και ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας από το 1994, αναλαμβάνοντας μία σειρά από θέσεις αυξημένης ευθύνης στην Vodafone SA. Το 2000 μετακινήθηκε στην O2 Germany ως Σύμβουλος Ποιότητας Δικτύου, υπεύθυνος για την επίδοση του δικτύου της εταιρείας στη Βόρειο Γερμανία.

Το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τεχνικός Διευθυντής της ΟΤΕ International στην Αθήνα, διαχειριζόμενος τις επενδύσεις της εταιρείας σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία σε Ρουμανία, Βουλγαρία, FYROM, Αρμενία και Σερβία. Το 2003 ο κ. Πιπερίδης ανέλαβε Γενικός Τεχνικός Διευθυντής (Chief Technical Director) στην θυγατρική εταιρεία της ΟΤΕ International στη Ρουμανία, Rom Telecom (Βουκουρέστι). Ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη θητεία του στη Rom Telecom επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004, συνεχίζοντας το έργο του στη διοίκηση της ΟΤΕ International.

Για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Πιπερίδη, ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΜ Ελλάς δήλωσε: «η εμπειρία του Ζαχαρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ΤΙΜ Ελλάς, καθώς εστιάζουμε ιδιαίτερα στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας και στη συνεχή εισαγωγή νέων τεχνολογιών προς όφελος των πελατών μας. Καλωσορίζουμε τον Ζαχαρία στην ομάδα διοίκησης της εταιρίας μας».

Ο κ. Πιπερίδης έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, μεταπτυχιακό τίτλο (Msc) σε Communications & Signal Processing από το Imperial College of Science Technology & Medicine του Λονδίνου καθώς και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Heriot – Watt University του Edinburgh Business School.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα