Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Τάσεις συσσώρευσης»
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2005 10:20
UPD:10:33

Aspis Bank: «Στη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησαν µικτές τάσεις µε ρευστοποιήσεις κερδών κυρίως στο FTSE/ASE 40. Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης».

Praxis Securities: «Με συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης αναμένουμε ότι θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφενός λόγω έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας και αφετέρου λόγω της κόπωσης που παρουσιάζει η αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις».

Contalexis Financial Services: «Η καλοκαιρινή απραξία κάνει ήδη την εμφάνιση της ενώ και ο τζίρος ανήλθε στα 150 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένος. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Πειραιώς και της Eurobank, αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα».

Intersec: «Νευρικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους αφού μέχρι τα μισά της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε έως και 0,9% και τελικά, χάριν της Εθνικής Τράπεζας (κέρδη 2,3%) έκλεισε με οριακά κέρδη 0,01% στις 3.272,27 μονάδες. Η αξία συναλλαγών έφτασε τα €166 εκατ. από τα οποία τα €25 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί ελαφρώς πτωτικά».

Fortius Finance: «Η σημαντική υποχώρηση της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, αν και θα μπορούσε να αποδοθεί στην έλευση του Αυγούστου και στη θερινή ραστώνη, μας προβλημάτισε όσον αφορά την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔ, όπως και το κλείσιμο του ΓΔ με θετικό πρόσημο χθες. Μια μεγαλύτερου εύρους και διάρκειας «διόρθωση» θα ήταν επιθυμητή στην τρέχουσα φάση προκειμένου ο ΓΔ να μπορέσει να δοκιμάσει εκ νέου την καταγραφή υψηλών 4ετίας.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στα τρέχοντα επίπεδα ή και ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, με την πορεία του κλάδου των τραπεζών, αλλά και αυτή του ΟΤΕ να αποτελούν τα βασικά σημεία αναφοράς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα