Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2001 07:14
UPD:07:33

Απώλειες σημείωναν σήμερα οι ιαπωνικές μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως η Advantest Corp. και η NEC., μετά την ανακοίνωση της Xilinx Inc. που κατασκευάζει τσιπ προγραμμάτων, ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο, θα είναι χαμηλότερες των προβλέψεων της διοίκησης.

Η Τοyota Motor Corp. και άλλες εταιρείες που πραγματοποιούν εξαγωγές, περιόρισαν τις απώλειές τους, εν αναμονή ενδεχόμενης μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve, σήμερα, κάτι το οποίο θα τονώσει τις εξαγωγές της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο έχανε 2,12 μονάδες ή ποσοστό 0,02% και είχε διαμορφωθεί στις 12.976,70 μονάδες.

Πτωτικά κινούντο και οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ, όπου ο δείκτης Hang Seng έχανε ποσοστό 0,44%, φθάνοντας στις 12.904,57 μονάδες, μετά από την πτώση σε ποσοστό 1,6% που σημείωσε χθες στο τέλος της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης από την αρχή του έτους εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις από τους λοιπούς στα ασιατικά χρηματιστήρια και έχει χάσει συνολικά ποσοστό 14,5%.

Απώλειες τεσσάρων μονάδων, εμφάνιζε και ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, ο οποίος έφθασε τις 584,71 μονάδες. Η μετοχή της Hynix Semiconductor κινήθηκε πτωτικά για τέταρτη συνεχή ημέρα σε ποσοστό 6,2% φθάνοντας τα 2.800 γουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα