Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 10:24
UPD:10:28

Contalexis Financial Services: «Η καλοκαιρινή απραξία κάνει ήδη την εμφάνιση της ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 162 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένος. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με σημαντική άνοδο. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Πειραιώς και της Eurobank, στις 10 και 11 Αυγούστου».

Sarros Securities: «Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις όπως οι βιομηχανικές παραγγελίες του Ιουνίου και οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση και σε συνδυασμό με τις καλύτερες του αναμενόμενου αποδόσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου έδωσαν νέα άνοδο στις αγορές των ΗΠΑ όπως και στις Ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργώντας νέα υψηλά.

»Η ελληνική αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία με πρωταγωνιστές τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Θετικό στοιχείο η επιστροφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημάδι του ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια της ανοδικής πορείας. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια οι αναμενόμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου και η θετική εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων».

Fortius Finance: «Η θερινή ραστώνη σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα γίνεται πλέον εμφανής καθημερινά, χωρίς όμως να μπορεί να ανακόψουν την άνοδο του ΓΔ, όταν αυτή υποστηρίζεται από την κίνηση των ευρωπαϊκών δεικτών σε ολοένα υψηλότερα επίπεδα. Παράδοξο επίσης μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι η εκ νέου άνοδος της τιμή του αργού πετρελαίου πλησίον των ιστορικών υψηλών στο ΝΥΜΕΧ αφήνει παντελώς αδιάφορες του δείκτες των χρηματιστηρίων, τη στιγμή που πριν από μερικές εβδομάδες τους οδηγούσε σε χαμηλότερα επίπεδα.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση και με δεδομένη τη χρηματιστηριακή ευφορία εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα κινηθεί σε υψηλότερες περιοχές, υπό την προϋπόθεση διατήρησης της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές».

Praxis Securities: «Με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, την έλλειψη νέων που μπορούν να κινήσουν την αγορά και την απραξία λόγω καλοκαιρινής “ραστώνης”, πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχιστούν οι τάσεις συσσώρευσης τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα