Εντολή Σιούφα για ελέγχους στις τιμές καυσίμων σε 12 νομούς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 14:22

Να προβεί σε όλους τους επιβαλλόμενους ελέγχους με σκοπό τη διερεύνηση πιθανόν εναρμονισμένων πρακτικών τόσο σε πρατήρια καυσίμων όσο και σε εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Σπύρο Ζησιμόπουλο.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στους παρακάτω νομούς της χώρας :

Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Θεσπρωτίας, Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λέσβου και Δωδεκανήσων, καθώς επίσης και στην Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικών τιμοληπτικών μετρήσεων σε 2.300 πρατήρια που διενεργούνται κάθε εβδομάδα για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, επί πολλές εβδομάδες οι τιμές των καυσίμων στους συγκεκριμένους νομούς κινούνται σε υψηλά επίπεδα κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού και όλο το στελεχιακό δυναμικό της να λάβει τα δέοντα μέτρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται ή όχι εναρμονισμένες πρακτικές στη διαμόρφωση των τιμών των καυσίμων, ζητώντας από όλους τους φορείς της αγοράς στενή συνεργασία, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, στην απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα