Στα 62 εκατ. ευρώ οι ζημιές της Frigoglass

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 11:35
UPD:13:39

Στα 62 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν το 2015 οι ζημιές της Frigoglass, έναντι 56,5 εκατ. ευρώ το 2014.

Πτώση της τάξης του 35% εμφάνισαν και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, τα οποία διολίσθησαν στα 19,1 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 52,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 16,1%. Οι πωλήσεις παράλληλα, συρρικνώθηκαν κατά 6,8% στα 453,8 εκατ. ευρώ έναντι 487 εκατ. ευρώ το 2014.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής της διάρθρωσης, η Frigoglass και oι πιστώτριες τράπεζες  συμφώνησαν στην τροποποίηση και επέκταση των δανειακών συμβάσεων, υπό τον όρο της οικονομικής ενίσχυσης από τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, την Truad Verwaltungs AG.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επέκταση των δανειακών συμβάσεων έως τον Μάρτιο του 2017 και η συνεχής υποστήριξη από τοπικές τράπεζες διασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων.

Από την πλευρά της, η Truad Verwaltungs δεσμεύτηκε να χορηγήσει δάνειο 30 εκατ. ευρώ (λήξης τον Μάρτιο του 2017) για τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και λοιπών εταιρικών σκοπών.

Ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σημείωσε ότι «πρόσφατα ανακοινώσαμε τη λύση της συμφωνίας πώλησης του Κλάδου Υαλουργίας, καθώς ο αγοραστής δεν εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης. Οι εναλλακτικές προσφορές που υπεβλήθησαν δεν αντικατόπτριζαν την αξία του Κλάδου και ως εκ τούτου δεν κρίθηκαν συμφέρουσες».

Πρόσθεσε δε, ότι «η οικονομική στήριξη του μεγαλύτερου μετόχου μας και των συνεργαζόμενων τραπεζικών ιδρυμάτων θα μας επιτρέψει την ολοκλήρωση μίας ενδελεχούς επανεξέτασης του Ομίλου με στόχο την επίτευξη της βέλτιστης κεφαλαιακής δομής».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «η εμπιστοσύνη που επέδειξαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) στη διοίκηση και τις επιχειρηματικές μας προοπτικές, θέτοντας ισχυρά θεμέλια μελλοντικής ανάπτυξης, μας δεσμεύουν στο να εκπληρώσουμε τα επιχειρηματικά μας πλάνα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα