Αύξηση 3,3% στα έσοδα του Ομίλου Intralot

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 10:14
UPD:13:42
INTRALOT/Mirren Rosie

Αύξηση της τάξης του 3,3% εμφάνισαν το 2015 τα έσοδα του Ομίλου Intralot, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,914 δισ. ευρώ έναντι 1,853 δισ. ευρώ το 2014.

Τα αποτελέσματα EBITDA παράλληλα, ανήλθαν σε κέρδη 177,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 1%.  Το μικτό κέρδος υποχώρησε αντίθετα, κατά 3,2% στα 261,6 εκατ. ευρώ αυτό.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 65,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 49,5 εκατ. ευρώ το 2014. Την ίδια ώρα, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου υποχώρησε κατά 6,4 εκατ. ευρώ, το δ’ τρίμηνο του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intralot κατάφερε να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς στα συστήματα λοταριών και σχετικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Αντώνιο Κεραστάρη, «τα οικονομικά αποτελέσματα της INTRALOT για το 2015 απέδειξαν την ανθεκτικότητα της εταιρείας και τις δυνατότητες ανάπτυξής της σε μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, με κύρια στοιχεία τη διατήρηση εσόδων και κερδών Ebitda, καθώς και τις θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές το τελευταίο τρίμηνο του έτους».

Όπως εξηγεί παράλληλα, τα νέα συμβόλαια και οι ανανεώσεις στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το Μαρόκο, την Νιγηρία και την Κένυα υπογραμμίζουν την ικανότητα μας να διατηρούμε και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας σε επιλεγμένες αγορές σε όλον τον κόσμο. Στο μέλλον, αναμένουμε αύξηση των εσόδων και των κερδών Ebidta, η οποία θα ενισχυθεί από μία σειρά επερχόμενων νέων συμφωνιών (ξεκινώντας με την εθνική Λοταρία της Χιλής και την Λοταρία της Πολιτείας Minas Gerais στην Βραζιλία) σε συνδυασμό με ένα επιχειρησιακό μοντέλο, το οποίο εστιάζει στη δημιουργία ταμειακών ροών μέσω του εξορθολογισμού των δαπανών και της διάρθρωσης των οικονομικών μας μεγεθών.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη μετάβαση της Intralot από μία εταιρεία με έμφαση στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων έργων σε μία εταιρεία εξειδικευμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για όλες τις αγορές. Για την υλοποίηση αυτού του πλάνου, πρώτα ενισχύουμε και διαφοροποιούμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών μας μέσω ενός συνδυασμού “κέντρων εξειδίκευσης και τεχνολογίας” και στοχευμένων επενδύσεων σε εταιρείες, όπως η Bit8 με την αναγνωρισμένη της πλατφόρμα CRM.

Δεύτερον, επεκτείνουμε το παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών μας σε χώρες, όπου διαθέτουμε άδειες λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών και συμβόλαια διαχείρισης: η πρόσφατη συμμαχία μας με την Gamenet στην Ιταλία είναι η πρώτη από μία σειρά πιθανών συμφωνιών, οι οποίες στόχο έχουν να επαναπροσδιορίσουν την παρουσία μας στις διεθνείς αγορές, να απελευθερώσουν κεφάλαιο ανάπτυξης και να απελευθερώσουν την πλήρη δυναμική της INTRALOT» καταλήγει, σχετικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα