Μέχρι τέλη Αυγούστου οι προκηρύξεις διαγωνισμών για την αξιοποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 15:26

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της παραλίας του Φαλήρου, του Γαλατσίου, των γηπέδων μπιτς βόλεϊ και ταε κβο ντο και του υπόστεγου ξιφασκίας.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

Σύμφωνα με την κ. Πετραλιά, αλλοι δύο διαγωνισμοί για τη χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα ακολουθήσουν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Όπως είπε η κ. Πετραλιά, ο νόμος για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έχει ήδη ψηφιστεί και εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η κεφαλαιοποίηση της μεγάλης κληρονομιάς κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση ενημερώθηκε για την πορεία αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού. Στόχος μας είναι, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η μεγάλη αυτή κληρονομιά των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της οικονομικής διαχείρισης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα