Regus: Σοβαροί λόγοι για την εργασία από απόσταση

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 17:00
UPD:17:15

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μαρκ Ντίξον υπάρχουν σοβαροί λόγοι που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του κάθε manager όσον αφορά την εργασία από απόσταση.

Καλύτερη απόδοση στην εργασία και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι μεταξύ των πλεονεκτημάτων της εργασίας από απόσταση σύμφωνα με την εταιρεία παροχής λύσεων εργασίας Regus.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μαρκ Ντίξον υπάρχουν σοβαροί λόγοι που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του κάθε manager όσον αφορά την εργασία από απόσταση.

«Σε πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, η καθημερινή μετακίνηση προς και από τη δουλειά εξακολουθεί να παραμένει γεγονός, με τους αυτοκινητοδρόμους μπλοκαρισμένους από την κίνηση κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες αιχμής. Σε αρκετές πόλεις ανά τον κόσμο, η αύξηση της ευέλικτης εργασίας έχει καταφέρει να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες των μετακινήσεων με αποτέλεσμα, αντί για μποτιλιαρίσματα πρωί και απόγευμα, η κίνηση να έχει «απλωθεί» σε περισσότερες ώρες της ημέρας» σημειώνει.

Η μείωση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο στο περιβάλλον, αλλά έχει μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, διαπιστώνει η Regus.

Σε έρευνά της σε περισσότερες από 11.000 επιχειρήσεις προέκυψε ότι σχεδόν 1 στους 5 συμμετέχοντες σκέφτονταν να αφήσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της απόστασης του γραφείου από το σπίτι τους παρότι στην πλειονότητά τους δήλωναν ότοι πραγματικά απολάμβαναν τη δουλειά τους.

Η γενική διευθύντρια της Regus στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία Κατερίνα Μάνου δήλωσε ότι «πολλοί υπάλληλοί μας έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους χώρους εργασίας που βρίσκονται πιο κοντά τους, για να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις, να εργαστούν ευέλικτα και πιο αποδοτικά και να γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα