Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 10:14
UPD:10:16

Sarros Securities: «Οι τιμές πετρελαίου, η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου και οι εταιρικές ανακοινώσεις με αποκορύφωμα την εξαγορά της Reebok από την Adidas-Salomon διαμορφώνουν τις τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Στη παρούσα φάση και με δεδομένο ότι έχουν δημιουργηθεί υψηλά τριετίας και τετραετίας είναι δικαιολογημένες οι όποιες προσπάθειες αποκόμισης κερδών και πιέσεις των τιμών.

»Στην ελληνική αγορά δημιουργήθηκε νέο υψηλό (τιμή κλεισίματος) τετραετίας. Στην διαμόρφωση του καλού κλίματος επέδρασαν οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών και οι προσδοκίες που υπάρχουν για την τιμή της μελλοντικής μετοχοποίησης του ποσοστού μετοχών που κατέχει το δημόσιο στον ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/04/1077003.htm . Παράλληλα αρωγός στην αύξηση των προσδοκιών είναι και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου όπως στον Όμιλο Μυτιληναίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/04/1076861.htm .

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά 0,77%, κοντά στο προηγούμενο υψηλό 52 εβδομάδων (3.321,50), το οποίο αναμένεται να δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες. Ο τζίρος έφθασε τα €215εκ (+30%). Το κλίμα παραμένει θετικό τόσο για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όσο και για τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Fortius Finance: «Η καταγραφή νέου υψηλού από το ΓΔ συνοδεύθηκε και από τη σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας ικανοποιώντας κάπως τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα. Καταλύτες στην τρέχουσα φάση φαίνονται να είναι οι εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται σταδιακά και στον τραπεζικό κλάδο, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών την προσεχή εβδομάδα (Τράπεζα Πειραιώς στις 10/08 και Eurobank στις 11/08).

»Βασικό ζητούμενο κατά τη σημερινή συνεδρίαση και τις επόμενες δύο συνεδριάσεις είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από την αντίσταση των 3,300 μονάδων, προκείμενου η τελευταία να μετατραπεί σε στήριξη. Σε περίπτωση που ο ΓΔ συνεχίσει την κίνησή του σε υψηλότερα επίπεδα, σενάριο το οποίο προβάλλει ως και το πιο πιθανό στην τρέχουσα φάση, ως επόμενο ουσιαστικό σημείο αναφοράς οριοθετείται η αντίσταση των 3,400 μονάδων. Όσον αφορά το εξωτερικό, οι αποφάσεις της κεντρικών τραπεζών της Αγγλίας (αναμένεται μείωση του βασικού διατραπεζικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες) και της Ευρώπης (δεν αναμένεται κάποια μεταβολή) σήμερα για τα επιτόκια θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα