Ήπια ανοδικά η Wall Street

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 16:42
UPD:16:44
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ήπια ανοδικά εκκίνησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή ακρόαση της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, από το Κογκρέσο.  

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (16.36) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,18% στις 17.548,06 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 0,25% στις 4.785,35 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,20% στις 2.040,03 μονάδες.

Η πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, κατά την ομιλία της, αναμένεται να παρουσιάσει ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Το τελευταία διάστημα μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η στιγμή της αύξησης των επιτοκίων στο 0,75% δεν θα καθυστερήσει πολύ.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 17.093 μονάδες ,  ενώ στην Κορέα, ο Kospi υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 1.983 μονάδες. Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη κατέγραψε άνοδο κατά 0,21% στις 2.986 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο της Σένζεν κινήθηκε σταθεροποιητικά, στο +0,02% και τις 501 μονάδες.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη παρέμειναν κλειστά σήμερα, λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών. Κλειστές έμειναν και οι αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κονγκ.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, την πώληση της μονάδας Τεχνολογίας Πληροφοριών (IT) αναμένεται να ανακοινώσει η Dell Inc, εισπράττοντας το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων. Αγοραστής της μονάδα IT της αμερικανικής εταιρείας είναι η ιαπωνική NTT Data Corp, η οποία ειδικεύεται στον κλάδο των τεχνολογικών υπηρεσιών.

Η πώληση της μονάδας αναμένεται να συμβάλει θετικά στη μείωση του χρέους της Dell, το οποίο διογκώθηκε σημαντικά μετά και την αγορά της EMC Corp, αξίας 60 δισ. δολαρίων. Η μονάδα IT της Dell είναι γνωστή και ως Perot Systems, καθώς παρείχε τεχνολογικές υπηρεσίες σε νοσοκομεία και κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Παράλληλα, κατά 0,1% αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των επενδυτών. Την ίδια ώρα, το εισόδημα των Αμερικανών ενισχύθηκε κατά 0,2% σημειώνοντας την ασθενέστερη άνοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Στο μεταξύ, ο ρυθμός αποταμίευσης αυξήθηκε στο 5,4% καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα